Bedrijvenontmoetingsdag onthult ‘Camerabewaking op Lorentz’

 

Vrijdag 22 november was de jaarlijkse bedrijvenontmoetingsdag van het bedrijfsleven en gemeente Harderwijk. Ditmaal georganiseerd door de Bedrijvenkring Harderwijk. Ruim 90 deelnemers gingen groepsgewijs op bezoek bij vijf bedrijven op bedrijventerrein Lorentz III: Marree Bouw, AWL Techniek, Dolphin Metal Separation, Van der Vaart Schoonmaak – en Bedrijfsdiensten en Machinefabriek Harderwijk.

De bedrijvenontmoetingsdag begon met een openingswoord bij Marree Bouw. Adwin Ploeger – voorzitter Bedrijvenkring Harderwijk – bedankte Ben Marree voor de goede ontvangst en noemde de belangrijkste highlights van de Bedrijvenkring van het afgelopen jaar: het verduurzamen van bedrijventerrein Lorentz, het ondernemersfonds en de realisatie van camerabewaking op het bedrijventerrein.

Verduurzamen bedrijventerrein Lorentz
Eind 2017 is de Bedrijvenkring Harderwijk gestart met het project BE Positive – Duurzaam Lorentz. In 2018 zijn 150 bedrijven op het bedrijventerrein Lorentz I-II-III gescand. Momenteel worden gesprekken gevoerd met Endura over de verdere aanpak in verduurzaming van het bedrijventerrein.

Ondernemersfonds
Medio 2019 zijn de eerste stappen gezet in het onderzoeken van de mogelijkheden voor de oprichting van een ondernemersfonds. Een ondernemersfonds kan worden opgericht om ondernemers te versterken en te ondersteunen in economische groei, goede ideeën te delen of andere zaken waar de ondernemer voordeel van heeft. 10 December a.s. is een informatie-bijeenkomst over het mogelijk op te richten ondernemersfonds.

Realiseren van camerabewaking
Afgelopen maanden is er veel overleg geweest met Securitas over de mogelijke realisatie van camerabewaking op Lorentz I, II en III. Begin november is er een bestuurlijk akkoord gegeven voor een integraal veiligheidsplan: er komen bewakingscamera’s in aanvulling op de mobiele surveillance. Hiermee gaat een wens van veel ondernemers in vervulling. De komende zes maanden worden de bedrijven op het bedrijventerrein geïnformeerd over camerabewaking op het terrein. Er zijn nl. meer deelnemers nodig om project (financieel) draaiend te houden. Lorentz I, II en III worden bij alle in- en uitgangen voorzien van kentekenregistratiecamera’s. Op het terrein zelf worden zo’n 19 slimme camera’s geïnstalleerd. Marco van Tongeren en Bart de Vries van Securitas gaven Adwin Ploeger symbolisch de eerste camera als bedankje én opstart van en voor de goede samenwerking.

Na het openingswoord was het tijd om de vijf bedrijven te gaan bezoeken. De afsluiting van de bedrijvenontmoetingsdag was bij Machinefabriek Harderwijk met een hapje en een borrel om na te praten over de fantastische middag. Wethouder Bert van Bijsteren was enorm onder de indruk van de gedreven ondernemers en vond dat we trots mogen zijn dat deze bedrijven in Harderwijk zijn gevestigd.

Als bedankje voor het openstellen van de bedrijven, krijgen de deelnemende bedrijven maandag 25 november een taart bezorgd van de Bedrijvenkring Harderwijk.

Waarom een bedrijvenkring

Dit is waarom:

Veelgestelde vragen rondom camerabewaking op bedrijventerreinen

Veelgestelde vragen rondom camerabewaking op bedrijventerreinenWaarom camerabewakingDe ondernemers op bedrijventerrein Lorentz I, II, III, Pasteurhaven en De Tonsel in Harderwijk zetten bewakingscamera’s in als onderdeel van het totale beveiligingsconcept op het...

Securitas en BKH/SPM ondertekenen contract integrale camerabewaking

Securitas en de BKH/Stichting Parkmanagement tekenen contract Woensdag 18 november hebben Securitas en de BKH/Stichting Parkmanagement de handtekening gezet onder het contract omtrent de integrale beveiliging van Lorentz. Securitas kan nu aan de slag gaan met de...

Perspectief opent snelteststraat voor ondernemend Harderwijk

COVID-19 SNELTESTAls u een medewerker met klachten snel wilt laten testen kunt u terecht bij de snelteststraat van Perspectief. Uw medewerker kan een afspraak maken via 0341 - 438 710 en hij/zij krijgt nog dezelfde dag de uitslag. Bij een negatieve uitslag kan de...

Bedrijvenkring Harderwijk, Postbus 115 3840 AC Harderwijk
secretariaat@bedrijvenkringharderwijk.nl
KvK-nummer 40094014

 

 

PROFITEER OOK MEE

WIJ LOBBYEN, FACILITEREN, JAGEN AAN, VERBINDEN EN VERSTERKEN ONDERLINGE RELATIES.

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!