Bedrijventerrein Lorentz goed op weg naar energieneutraal bedrijventerrein

 

Zoals ongetwijfeld bij u bekend is zijn we goed op weg om met het BE+ project samen te werken naar een energie neutraal bedrijventerrein Lorentz. Inmiddels hebben ruim 100 gevestigde bedrijven op Lorentz een steentje bij gedragen aan dit uiteindelijke doel door de uitvoering van een gratis energie scan op locatie.

Om het BE+ project extra kracht bij te zetten is besloten het project visueel te maken door middel van de duurzaamheidszuil. Deze duurzaamheidszuil zal symbool staan voor het BE+ project en wordt geplaatst op de rotonde bij Maar Living Walls aan het begin van Lorentz. Op deze zuil is precies af te lezen hoeveel elektrische rijders er zijn, hoeveel duurzame energie is opgewekt, hoeveel CO2 we hebben bespaard en het aantal deelnemende bedrijven aan het BE+ project.

De duurzaamheidszuil wordt gesponsord door BE+, de Rabobank, Bedrijvenkring Harderwijk en de gemeente Harderwijk. In samenwerking met deze partijen organiseren we een feestelijke onthulling van de zuil op 14 november tussen 12.30 en 12.45. Deze onthulling wordt vervolgd door een lunch bij lunchroom Yoolz met geïnteresseerde ondernemers.

De aansluitende lunch is de perfecte gelegenheid om vragen te stellen of om je aan te sluiten bij het collectief door een gratis energiescan uit te laten voeren. Christianne van der Wal, wethouder duurzaamheid zal deze gelegenheid tot haar rekening nemen.

De opening van de duurzaamheidszuil is zonder aanmelding bij te wonen. Voor de lunch bij Lunchroom Yoolz is een aanmelding verplicht. Aanmelden voor deze lunch kan via de website www.duurzaamlorentz.nl.

 

Waarom een bedrijvenkring

Dit is waarom:

Duurzaam Lorentz – hoe gaan we verder

Ondernemersontbijt 20 juni - BE+ hoe gaan we verder?   Gaan de bedrijven op Lorentz wel of niet collectief maatregelen voor duurzaamheid nemen? Dat is de vraag die tijdens het ondernemersontbijt van de Bedrijvenkring op donderdag 20 juni werd behandeld. Eind 2017 is...

Uitreiking KVO-certificaat op bedrijventerrein de Tonsel

Uitreiking KVO-certificaat tijdens ALV op de Tonsel Op bedrijventerrein de Tonsel vond vanmorgen in alle vroegte de Algemene Ledenvergadering plaats. Ca. 15 van de 26 daar gevestigde ondernemers waren aanwezig om daar met elkaar te ontbijten, bij te praten en de...

Terugblik inspiratieontbijt ‘Een gezonde start’

Terugblik inspiratieontbijt 'Een gezonde start' Op donderdagmorgen 23 mei a.s. organiseerde de werkgroep De Gezonde Werkvloer een inspiratieontbijt met aansluitend een beurs. Het ontbijt vond plaats bij Bidfood Harderwijk. Bezoekers aan het ontbijt werden getrakteerd...

Bedrijvenkring Harderwijk, Postbus 115 3840 AC Harderwijk
secretariaat@bedrijvenkringharderwijk.nl
KvK-nummer 40094014

 

 

PROFITEER OOK MEE

WIJ LOBBYEN, FACILITEREN, JAGEN AAN, VERBINDEN EN VERSTERKEN ONDERLINGE RELATIES.

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!