Beter Nederlands spreken werkt beter – met Özkan Akyol en Maurice de Greef

De Bedrijvenkringen Ermelo, Harderwijk, Putten en Zeewolde organiseren samen met Landstede Groei Opleidingen de ondernemerseditie van GroeiCafé in Bouw en Infrapark in Harderwijk. Het doel van GroeiCafé is het onder de aandacht brengen van Leven Lang Ontwikkelen. Het thema van 15 september is ‘Beter Nederlands spreken, werkt beter?!

Taal is de motor van de economie
Wist je dat maar liefst anderhalf miljoen Nederlanders moeite hebben met communiceren in het Nederlands? Onderzoek wijst uit dat taalvaardigheid van vooral ook (Nederlandse!) jongeren en buitenlandse werknemers een groot struikelblok blijkt als men kijkt naar carrièreperspectief, veiligheid en duurzame inzetbaarheid.

Schrijver, columnist en programmamaker Özcan Akyol en Unesco leerstoelhouder Volwasseneneducatie Maurice de Greef nemen ons die avond mee in hun betoog over het belang van mondelinge taalvaardigheid om de economie draaiende te houden. Beter Nederlands spreken en lezen zorgt voor productiever, gezonder, veiliger en met meer plezier werken en leven.

Ondernemers vertellen over hun inspanningen op taalgebied voor hun werknemers. Het Leerwerkloket geeft uitleg over het Taalakkoord Werkgevers en de financiële ondersteuningsmogelijkheden voor werkgevers die met taal op de werkvloer aan de slag willen.

Verder is er die avond volop gelegenheid om elkaar te spreken. Spreken we je daar? Aan deelname zijn geen kosten verbonden, wel graag even aanmelden. Dat kan via Aanmeldformulier Groeicafe 15-09-2021 (google.com)

 

 

Waarom een bedrijvenkring

Dit is waarom:

Noord Veluwe op de fiets

Hoeveel medewerkers krijg jij op de fiets?Aan de slag met fietsstimulering binnen jouw organisatie? Doe mee met Noord-Veluwe op de Fiets! De fietscampagne maakt gebruik van het internationaal succesvolle fietsprogramma Love to Ride, waar medewerkers, afdelingen en...

Inventarisatie AED’s op Lorentz I, II en Pasteurhaven – Oproep

Inventarisatie AED's op Lorentz I, II en Pasteurhaven Bedrijvenkring Harderwijk is bezig met een inventarisatie van de aanwezige AED’s op bedrijventerrein Lorentz I, II en Pasteurhaven. Deze vermelden we op de calamiteitenkaart  (een kaart met belangrijke...

Ondernemers op Lorentz III en De Tonsel ontvangen calamiteitenkaart

Calamiteitenkaart De Tonsel en Lorentz III deze week uitgereikt Ondernemers op bedrijventerrein De Tonsel en Lorentz III ontvangen deze week de calamiteitenkaart in de bus. Op deze kaart staan de belangrijkste telefoonnummers (in geval van nood te bellen), maar ook de...

Bedrijvenkring Harderwijk, Postbus 115 3840 AC Harderwijk
secretariaat@bedrijvenkringharderwijk.nl
KvK-nummer 40094014

 

 

PROFITEER OOK MEE

WIJ LOBBYEN, FACILITEREN, JAGEN AAN, VERBINDEN EN VERSTERKEN ONDERLINGE RELATIES.

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!