Beter Nederlands spreken werkt beter – met Özkan Akyol en Maurice de Greef

De Bedrijvenkringen Ermelo, Harderwijk, Putten en Zeewolde organiseren samen met Landstede Groei Opleidingen de ondernemerseditie van GroeiCafé in Bouw en Infrapark in Harderwijk. Het doel van GroeiCafé is het onder de aandacht brengen van Leven Lang Ontwikkelen. Het thema van 15 september is ‘Beter Nederlands spreken, werkt beter?!

Taal is de motor van de economie
Wist je dat maar liefst anderhalf miljoen Nederlanders moeite hebben met communiceren in het Nederlands? Onderzoek wijst uit dat taalvaardigheid van vooral ook (Nederlandse!) jongeren en buitenlandse werknemers een groot struikelblok blijkt als men kijkt naar carrièreperspectief, veiligheid en duurzame inzetbaarheid.

Schrijver, columnist en programmamaker Özcan Akyol en Unesco leerstoelhouder Volwasseneneducatie Maurice de Greef nemen ons die avond mee in hun betoog over het belang van mondelinge taalvaardigheid om de economie draaiende te houden. Beter Nederlands spreken en lezen zorgt voor productiever, gezonder, veiliger en met meer plezier werken en leven.

Ondernemers vertellen over hun inspanningen op taalgebied voor hun werknemers. Het Leerwerkloket geeft uitleg over het Taalakkoord Werkgevers en de financiële ondersteuningsmogelijkheden voor werkgevers die met taal op de werkvloer aan de slag willen.

Verder is er die avond volop gelegenheid om elkaar te spreken. Spreken we je daar? Aan deelname zijn geen kosten verbonden, wel graag even aanmelden. Dat kan via Aanmeldformulier Groeicafe 15-09-2021 (google.com)

 

 

Waarom een bedrijvenkring

Dit is waarom:

Gesprek Liander betreft (terug)leveringsproblemen

Gesprek betreft (terug)leveringsproblemen Lorentz Op maandag 4 oktober jl. heeft een gesprek plaatsgevonden tussen Liander, gemeente en bestuursleden van de BKH en CV Lorentz III. Er is gesproken over de problemen betreft levering en teruglevering van energie voor...

Bijeenkomst enthousiaste werkgroep De Sypel – Overveld

Werkgroep Veiligheid De Sypel - Overveld weer bij elkaarOp dinsdag 28 september jl. is de werkgroep Veiligheid De Sypel en Overveld weer bij elkaar gekomen. Dit was de eerste bijeenkomst na de hercertificering voor het KVO-certificaat in mei jl. De werkgroep werd...

Buren ontmoeten Buren – nieuw concept!

Buren ontmoeten Buren de Sypel op 28 oktober a.s.De Bedrijvenkring Harderwijk lanceert een nieuw concept: Buren ontmoeten Buren! Buren ontmoeten Buren is een eenvoudig concept om ondernemers op hetzelfde bedrijventerrein laagdrempelig kennis te laten maken met elkaar....

Bedrijvenkring Harderwijk, Postbus 115 3840 AC Harderwijk
secretariaat@bedrijvenkringharderwijk.nl
KvK-nummer 40094014

 

 

PROFITEER OOK MEE

WIJ LOBBYEN, FACILITEREN, JAGEN AAN, VERBINDEN EN VERSTERKEN ONDERLINGE RELATIES.

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!