Hoe kun je direct besparen op je energierekening?

Vanuit de werkgroep Duurzaamheid kregen we onderstaande tips waarmee je direct kunt besparen op je energierekening. 

  1. Het laten bij- en afstellen van de verwarmingsinstallatie en de temperatuur per ruimte. Radiatoren ontluchten en op druk brengen. Van ruimtes die niet gebruikt worden de verwarming standaard op een lager niveau zetten.
  2. Wanneer mensen het toch koud hebben locatieverwarming toepassen met een infraroodpaneel. Daarmee hoeft niet de gehele ruimte te worden opgestookt en heb je toch een comfortabel gevoel. Dit paneel gebruikt alleen elektriciteit en kan met een thermostaat worden geleverd die bij afwezigheid afslaat. Meer informatie over infraroodpanelen vind je op knebel.de  en  Infraroodverwarming voor industrieel gebruik | Comfort Heating (comfort-heating.nl)
  3. Verwarmen door middel van splitlevel airco’s. Hiermee wordt het gasverbruik aanzienlijk naar beneden gebracht. Hiermee kan je ook aan ruimteverwarming doen. Het voordeel is dat er in de zomer gekoeld kan worden. Verschillende grote merken bieden splitlevel airco’s aan.
  4. Conventionele verlichting laten vervangen voor LED verlichting. Dit levert een energiebesparing van 70% op op de bestaande stroomafname voor verlichting. Direct terugverdienen dus! Ook de lichtkwaliteit en levensduur van de verlichting verbetert. Terugverdientijden van 1,5 à 2 jaar zijn zeer realistisch.
  5. Isolatie van het dak en de spouwmuren, dubbelglas enz.  Deze investering zal op langere termijn worden terugverdiend maar is na investering ook direct merkbaar op de energierekening.
  6. Wanneer alle besparing is toegepast ga je kijken naar het opwekken van energie. Dit is dan ook beter af te stemmen op je verbruik.

Bij vragen helpen we je graag verder!

Waarom een bedrijvenkring

Dit is waarom:

Bestuur BKH en wethouder EZ bespreken actuele zaken

Bestuur BKH en wethouder Economische Zaken bespreken actuele onderwerpenOp 29 september jl. hebben de wethouder Economische Zaken (Martijn Pijnenburg) en een afvaardiging vanuit het bestuur van de Bedrijvenkring Harderwijk een aantal actuele zaken besproken tijdens...

‘Het MKB is een mooie melkkoe’

'Het MKB als melkkoe'ERMELO – Woensdagmorgen, de dag na Prinsjesdag, bezochten meer dan honderd ondernemers het Miljoenenontbijt Theater De Dialoog. Hier sprak voorzitter van de BKE Reinald van Ommeren zijn zorgen uit over de maatregelen uit de Miljoenennota. ,,Het...

Bedrijvenkring Harderwijk, Postbus 115 3840 AC Harderwijk
secretariaat@bedrijvenkringharderwijk.nl
KvK-nummer 40094014

 

 

PROFITEER OOK MEE

WIJ LOBBYEN, FACILITEREN, JAGEN AAN, VERBINDEN EN VERSTERKEN ONDERLINGE RELATIES.

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!