Hacken is hot… Dat was het thema

Als het gaat om veilig internetten, valt er voor bedrijven nog een hoop te leren. Donderdag 13 februari was het ondernemersontbijt van de Bedrijvenkring Harderwijk. Ongeveer 55 ondernemers werden bij Sight Landscaping ontvangen tijdens een bijeenkomst die volledig in het teken stond van hacken, want hacken is hot!

Rickey Gevers (professioneel hacker) en Erwin Bruinink (2ICT) vertelden de ondernemers meer over hacken en beveiliging tegen hacken.

Status ondernemersfonds: Afrondende fase
Henk Vrijhof, gastheer van SIGHT Landscaping en bestuurslid van de Bedrijvenkring Harderwijk,  gaf de aftrap voor het ontbijt door de ontwikkelingen van de Bedrijvenkring Harderwijk te vertellen. “Al enige tijd is de Bedrijvenkring Harderwijk betrokken bij het opzetten van een ondernemersfonds. Afgelopen week heeft de initiatiefgroep de informatierondes afgerond. Dat wil zeggen dat nu iedereen een keer is uitgenodigd om zich te laten informeren. Er zijn verschillende sessies geweest voor alle betrokken partijen. Het haalbaarheidsonderzoek is nu gereed, dit wordt binnenkort gepresenteerd aan de wethouder. Ook komt de volgende fase van het project camerabewaking Lorentz in zicht: naar verwachting worden de contracten eind deze maand getekend en kan gestart worden met de aanleg. ”

“Eén persoon met een verkeerd wachtwoord kan funest zijn voor een bedrijf”
Gastspreker Rickey Gevers vertelde de ondernemers het belang van goede online beveiliging. Gevers wordt door bedrijven ingehuurd om te hacken. Dit klinkt misschien vreemd, maar hij kijkt juist naar de punten waarop een bedrijf zich beter moet beveiligen voor kwaadaardige hackers. “Ondanks dat we allemaal weten dat we onze wachtwoorden regelmatig moeten vervangen, blijkt dit in de praktijk bijna nooit te gebeuren. Ook wordt er altijd nog op linkjes geklikt of Pdf-bestanden geopend, volgens Gevers.” Mensen maken nou eenmaal fouten en hackers springen hier juist op in. “Er hoeft maar een persoon binnen je bedrijf een verkeerd wachtwoord te hebben en hackers kunnen binnendringen bij alle bedrijfsgegevens.”

Wat kan een bedrijf doen om zich goed te beveiligen tegen hackers?
Volgens Gevers zijn er verschillende manieren om hackers buiten de deur te houden. “Begin met een tweestapsverficatie. Een hacker kan vaak door de eerste stap heen komen, maar voor de tweede stap is een connectie met toegangscode nodig die je bijvoorbeeld ontvangt via een sms. Gebruik daarnaast zo lang mogelijke wachtwoorden, update regelmatig de software, zorg voor back-ups en segmenteer je netwerk.”

Gratis beveiligingsscan voor jouw bedrijf
Erwin Bruinink (2ICT) vertelde meer over beveiliging tegen hacken. “Voor bestanden is handig om het 3-2-1 principe te hanteren. Volgens dit principe heb je altijd drie kopieën van bestanden op verschillende locaties.” Ook vertelde Bruinink over het belang van een goede netwerksegmentatie: “Vraag regelmatig aan uw beheerder naar openstaande poorten binnen uw netwerk. Deze poorten moeten goed beveiligd worden.”

Voor bedrijven is het verder belangrijk om na te denken over beveiliging van cloud applicaties, e-mail, de website en de (online) werkplek. 2ICT vindt het belangrijk dat ieder bedrijf goed beveiligd is, daarom biedt 2ICT de leden van de Bedrijvenkring Harderwijk een gratis scan aan! Stuur hiervoor een mail naar erwin@2ict.nl en de scan wordt voor jouw bedrijf geregeld.

Waarom een bedrijvenkring

Dit is waarom:

Veelgestelde vragen rondom camerabewaking op bedrijventerreinen

Veelgestelde vragen rondom camerabewaking op bedrijventerreinenWaarom camerabewakingDe ondernemers op bedrijventerrein Lorentz I, II, III, Pasteurhaven en De Tonsel in Harderwijk zetten bewakingscamera’s in als onderdeel van het totale beveiligingsconcept op het...

Securitas en BKH/SPM ondertekenen contract integrale camerabewaking

Securitas en de BKH/Stichting Parkmanagement tekenen contract Woensdag 18 november hebben Securitas en de BKH/Stichting Parkmanagement de handtekening gezet onder het contract omtrent de integrale beveiliging van Lorentz. Securitas kan nu aan de slag gaan met de...

Perspectief opent snelteststraat voor ondernemend Harderwijk

COVID-19 SNELTESTAls u een medewerker met klachten snel wilt laten testen kunt u terecht bij de snelteststraat van Perspectief. Uw medewerker kan een afspraak maken via 0341 - 438 710 en hij/zij krijgt nog dezelfde dag de uitslag. Bij een negatieve uitslag kan de...

Bedrijvenkring Harderwijk, Postbus 115 3840 AC Harderwijk
secretariaat@bedrijvenkringharderwijk.nl
KvK-nummer 40094014

 

 

PROFITEER OOK MEE

WIJ LOBBYEN, FACILITEREN, JAGEN AAN, VERBINDEN EN VERSTERKEN ONDERLINGE RELATIES.

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!