Inventarisatie AED’s op Lorentz I, II en Pasteurhaven

Bedrijvenkring Harderwijk is bezig met een inventarisatie van de aanwezige AED’s op bedrijventerrein Lorentz I, II en Pasteurhaven. Deze vermelden we op de calamiteitenkaart  (een kaart met belangrijke telefoonnummers) die we binnenkort zullen verspreiden. Bedrijventerrein Lorentz III beschikt over een eigen calamiteitenkaart.

Een aantal goede redenen om een AED te hebben of aan te schaffen:

 1. Een hartstilstand ligt altijd op de loer.
  In Nederland krijgen elk jaar 16.000 mensen een hartstilstand. Dit kan overal gebeuren: thuis, op het werk, op straat of bij jou in de zaak.
 2. Een AED is de enige oplossing bij een hartstilstand.
  De enige manier om een hart weer in een normaal ritme te laten kloppen is door een elektrische schok af te geven met behulp van een AED.
 3. Een ambulance komt vrijwel altijd te laat.
  Elke minuut waarin er niet wordt gereanimeerd met behulp van een AED, daalt de overlevingskans van het slachtoffer met ongeveer 10%. Een ambulance is echter vaak pas na 15 minuten aanwezig. De aanwezigheid van een AED kan dus letterlijk het verschil maken tussen leven en dood.
 4.  Iedereen mag een AED bedienen.
  In Nederland mag iedereen een AED gebruiken en kun je dus het verschil maken.

  Dus heb je een AED of ben je van plan er binnenkort één aan te schaffen, laat het dan weten. Graag horen we ook of de AED ook buiten kantooruren bereikbaar is. We vermelden de aanwezigheid van een AED op de calamiteitenkaart.

  Je kunt de aanwezigheid van een AED doorgeven aan onze parkmanager Marion van Gils, via marion.vangils@deparkmanagers.nl

Waarom een bedrijvenkring

Dit is waarom:

Bestuur BKH en wethouder EZ bespreken actuele zaken

Bestuur BKH en wethouder Economische Zaken bespreken actuele onderwerpenOp 29 september jl. hebben de wethouder Economische Zaken (Martijn Pijnenburg) en een afvaardiging vanuit het bestuur van de Bedrijvenkring Harderwijk een aantal actuele zaken besproken tijdens...

‘Het MKB is een mooie melkkoe’

'Het MKB als melkkoe'ERMELO – Woensdagmorgen, de dag na Prinsjesdag, bezochten meer dan honderd ondernemers het Miljoenenontbijt Theater De Dialoog. Hier sprak voorzitter van de BKE Reinald van Ommeren zijn zorgen uit over de maatregelen uit de Miljoenennota. ,,Het...

Bedrijvenkring Harderwijk, Postbus 115 3840 AC Harderwijk
secretariaat@bedrijvenkringharderwijk.nl
KvK-nummer 40094014

 

 

PROFITEER OOK MEE

WIJ LOBBYEN, FACILITEREN, JAGEN AAN, VERBINDEN EN VERSTERKEN ONDERLINGE RELATIES.

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!