Terugblik Veiligheidsbijeenkomst bij het Experium dd. 8 juni jl.

Op 8 juni jl. organiseerden de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Putten in samenwerking met de Bedrijvenkring Harderwijk en het Platform Veilig Ondernemen Oost Nederland een veiligheidsmiddag. We waren te gast in het Experium van de Academie voor Ambulancezorg op het Bouw & Infrapark.

Na een korte introductie en het belang van het onderwerp door de burgemeester van Harderwijk werden de deelnemers deze middag meegenomen in de wereld van cybercriminaliteit en ondermijning. Paul Verhoeven en Erwin Bruinink (respectievelijk van Datect en 2ICT) praten ons bij over de maatregelen die je kunt treffen om je digitale omgeving goed te beveiligen. Zij maakten ons bewust van de gevaren van internet: het kan nl. íedereen overkomen! Zij deden de aanwezigen een mooie aanbieding voor een preventie-module en een awareness-module.

Paul van der Weiden van het Platform Veilig Ondernemen Oost Nederland liet ons zien dat niet alles is wat het lijkt. Paul liet ons zien hoe je bijvoorbeeld de verschillende signalen van ondermijning kunt herkennen op een bedrijventerrein. Als je het weet, zie je het!

Xander Koppelmans nam ons vervolgens mee in een pakkend en aangrijpend verhaal over hoe zijn onderneming gehackt werd. Hij gaf ons een zeer persoonlijk inkijkje over wat de cyberaanval met zijn bedrijf, zijn relaties en met hemzelf als ondernemer gedaan heeft, inclusief de schade en de gevolgschade. Aansluitend gaf hij ook de praktische tips over wat je hier als ondernemer tegen moét doen. 

Tot slot kregen we van Jacco Visser en zijn collega William nog een inkijkje in de opleidingen die zij verzorgen in het Experium: dit ging gepaard met veel licht en geluid en de simulatie van een levensbedreigende situatie.

Het was een mooie, inspirerende middag die we hebben afgesloten met een hapje en een drankje bij de foodtruck. Aanwezigen die vragen hadden konden direct terecht bij de sprekers of bij de (wijk)agenten die aanwezig waren. 

Waarom een bedrijvenkring

Dit is waarom:

Conclusie Miljoenenontbijt: IB-ondernemer is het meest de klos

Miljoenenontbijt 2023: IB-ondernemer de klos De dag na Prinsjesdag komen de Bedrijvenkring Harderwijk, Ermelo en Bedrijfskring Zeewolde volgens traditie samen om zich te laten informeren over de Miljoenennota en de gevolgen daarvan voor ondernemers. Het grootste deel...

Geslaagde eerste Building Run op Lorentz III

Eerste editie onder fantastische omstandighedenOnder werkelijk fantastische omstandigheden vond op vrijdag 15 september de eerste editie van de "Iedema Gezonde Werkvloer Building Run" plaats, tevens de kick-off van de Nationale Sportweek. Wethouder Companjen gaf met...

Inwoners en ondernemers gevraagd mee te denken over Omgevingsvisie

Project Horizon Harderwijk 2040Als onderdeel van de Omgevingswet die op 1 januari a.s. in gaat, is er afgelopen jaren door gemeente Harderwijk gewerkt aan een Omgevingsvisie. Deze visie schetst het toekomstbeeld voor het Harderwijk en Hierden van 2040. Het beschrijft...

Bedrijvenkring Harderwijk, Postbus 115 3840 AC Harderwijk
marion.vangils@bedrijvenkringharderwijk.nl
KvK-nummer 40094014

 

 

PROFITEER OOK MEE

WIJ LOBBYEN, FACILITEREN, JAGEN AAN, VERBINDEN EN VERSTERKEN ONDERLINGE RELATIES.

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!