Leden bedrijfskringen bespreken miljoenennota

 

De miljoenenlunch voor bedrijfskringleden van Regio Noordwest-Veluwe en Zeewolde is met honderddertig ondernemers druk bezocht. Traditiegetrouw organiseren de bedrijfskringen de dag na Prinsjesdag een bijeenkomst om de aangekondigde maatregelen uit de miljoenennota te bespreken. Dit jaar was de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) de gastheer. Luuk Salomons, de kersverse voorzitter van de BKZ, heette de aanwezigen op woensdag 19 september welkom bij Dorhout Mees te Biddinghuizen.

Deskundigen
Een groep deskundigen van Lentink De Jonge Accountants & Belastingadviseurs had de miljoenennota doorgewerkt en de (nieuwe)maatregelen in de rijksbegroting beoordeeld en de effecten voor werkgevers en ondernemers doorgerekend. Daardoor bleef er in de presentatie van Henk Scholman, partner bij Lentink, geen punt onbesproken. De aandachtige aanwezigen kregen vrijwel iedere maatregel die hen aangaat in een overzicht gepresenteerd, waarbij vanzelfsprekend de afschaffing van de dividendbelasting aan de orde kwam. Aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden legde Scholman uit wat de nadelige effecten zijn van enkele maatregelen. Zo berekende hij de gevolgen van de beperking van de afschrijving van bedrijfspanden en de nadelige effecten van de beperking van de verliesverrekening.

Dga-maatregel
Scholman wees op de gevolgen van de beperking van enkele aftrekposten voor de privésituatie, waaronder de ondernemersaftrek (zelfstandige aftrek, startersaftrek, aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk, etc.), de MKB-winstvrijstelling en de persoonsgebonden aftrek (alimentatie, specifieke zorgkosten, verliezen op beleggingen in durfkapitaal, etc.). Scholman kreeg zijn toehoorders op het puntje van de stoel over de winstvrijstelling voor ZZP’ers en het voorstel van de regering om de dga – directeur-grootaandeelhouder – zwaarder te belasten indien deze meer dan 500.000 euro bij zijn eigen zaak leent. De werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft voor zijn leden over deze maatregel al direct de noodklok geluid; zij vindt het twijfelachtig dat hardwerkende dga’s opdraaien voor een gat in de begroting en vreest dat dga’s zelfs in moeilijkheden kunnen komen door deze onverwachte maatregel.

Netwerken
Na afloop van de miljoenenlunch was er gelegenheid voor de aanwezige ondernemers om onderling van gedachten te wisselen; vele leden lieten deze netwerkmogelijk niet onbenut. De miljoenenlunch is een initiatief van kennis- en netwerkorganisatie de Diamant van Midden Nederland – waar de bedrijfskringen uit Ermelo, Harderwijk, Zeewolde, Putten, Heerde, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en De Maatschappij bij zijn aangesloten.

 

 

 

 

Waarom een bedrijvenkring

Dit is waarom:

Miljoenenlunch op 19 september a.s.

Traditionele Miljoenenbijeenkomst op 19 september a.s.   Het jaarlijkse Miljoenenontbijt is dit jaar een lunch en vindt plaats op 19 september a.s. De bijeenkomst is voor leden van de bedrijvenkringen welke zijn aangesloten bij De Diamant en wordt dit jaar...

Uitreiking KVO-certificaten tijdens veiligheidsmiddag op 7 juni a.s.

Uitreiking KVO-certificaten en ondertekening convenant op 7 juni a.s.   Op donderdagmiddag 7 juni a.s. vindt de veiligheidsmiddag plaats. Tijdens deze veiligheidsmiddag worden de onlangs behaalde KVO-certificaten voor bedrijventerreinen Overveld en De Sypel uitgereikt...

Bedrijvenkring Harderwijk, Postbus 115 3840 AC Harderwijk
secretariaat@bedrijvenkringharderwijk.nl
KvK-nummer 40094014

 

 

PROFITEER OOK MEE

WIJ LOBBYEN, FACILITEREN, JAGEN AAN, VERBINDEN EN VERSTERKEN ONDERLINGE RELATIES.

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!