Securitas en de BKH/Stichting Parkmanagement tekenen contract 

Woensdag 18 november hebben Securitas en de BKH/Stichting Parkmanagement de handtekening gezet onder het contract omtrent de integrale beveiliging van Lorentz. Securitas kan nu aan de slag gaan met de realisatie van het integrale beveiligingsplan.

Meer behoefte aan camerabewaking
“De roep van ondernemers op het bedrijventerrein Lorentz voor camerabewaking werd steeds luider”, vertelt Marion van Gils, parkmanager. “Op bedrijventerrein de Tonsel is vanaf 2015 camerabewaking. Hier zijn de incidenten tot vrijwel nul afgenomen. Omdat we merkten dat er ook op Lorentz behoefte was aan camerabewaking heeft de Bedrijvenkring Harderwijk Securitas vorig jaar benaderd voor het maken van een integraal beveiligingsplan voor bedrijventerrein Lorentz”.

Het plan is in 2019 gepresenteerd en ook akkoord bevonden door de Bedrijvenkring Harderwijk. “Het heeft echter een tijd geduurd totdat het contract klaar was. Dit heeft met name te maken door de veranderde omstandigheden. Daarnaast is het een ingewikkeld contract waarbij de belangen van de leden van de Bedrijvenkring Harderwijk zwaar meewegen. We hebben het contract goed laten bekijken door advocaten en juristen. Dit is uiteraard ook aan de zijde van Securitas gedaan”, aldus Van Gils.

Integraal beveiligingsplan
Nu de handtekening is gezet, kan Securitas aan de slag gaan met de realisatie van het integrale beveiligingsplan. Integraal houdt in dat er bewakingscamera’s komen in aanvulling op de mobiele (collectieve surveillance) met een rechtstreekse verbinding naar het Securitas Operations Center. Daar kan in geval van calamiteiten live meegekeken worden.  Naar verwachting zal het proces tot realisatie in het tweede kwartaal van 2021 afgerond zijn. Nog vóór de zomer zullen alle camera’s online zijn.

Bij bedrijventerrein Lorentz komen 17 zgn. slimme camera’s en 8 kentekenregistratiecamera’s, waarmee het bedrijventerrein optimaal beveiligd is.

foto: Sebastiaan Bekker en Bart de Vries (beiden Securitas) tekenen het contract met Henk Vrijhof (voorzitter stichting parkmanagement en Bert Tanghe (penningmeester stichting parkmanagement)

Waarom een bedrijvenkring

Dit is waarom:

Gezamenlijke schouw bedrijventerrein De Tonsel

Gezamenlijke schouw bedrijventerrein De TonselBedrijventerrein De Tonsel is op donderdagmiddag 15 april jl. geschouwd door leden van de werkgroep veiligheid De Tonsel. Zowel de ondernemers, als beveiligingsorganisatie Securitas, gemeente en parkmanagement waren...

Algemene Ledenvergadering Lorentz III

Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering CV Lorentz IIIOp woensdag 14 maart jl. heeft de Algemene Ledenvergadering van de Coöperatieve Vereniging Lorentz III (digitaal) plaatsgevonden. In de vergadering werd er o.a. gestemd over het lidmaatschap van de vereniging voor de...

Update verkeerssituatie N302 – Marie Curiestraat – Lorentzstraat

Ontwikkelingen rondom de N302 Onlangs heeft overleg plaatsgevonden tussen de gemeente Harderwijk en de Bedrijvenkring Harderwijk. Onderwerp van gesprek was de stand van zaken omtrent het verkeersonderzoek “Verkeersafwikkeling Lorentz van en naar de N302”. Ook hebben...

Bedrijvenkring Harderwijk, Postbus 115 3840 AC Harderwijk
secretariaat@bedrijvenkringharderwijk.nl
KvK-nummer 40094014

 

 

PROFITEER OOK MEE

WIJ LOBBYEN, FACILITEREN, JAGEN AAN, VERBINDEN EN VERSTERKEN ONDERLINGE RELATIES.

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!